Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Predstavitev

Projektna pisarna Maribor

Pridobivanje evropskih sredstev je ena izmed prioritetnih nalog Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MOM). V ta namen je bila ustanovljena Služba za razvojne projekte in investicije – projektna pisarna (v nadaljevanju: projektna pisarna), ki poleg svojega primarnega poslanstva – pridobivanja evropskih sredstev, sodeluje tudi z ostalimi organizacijskimi enotami znotraj MOM ter institucijami izven nje. Projektna pisarna se je v praksi izkazala za zelo koristno in učinkovito. Eden izmed njenih osrednjih ciljev je učinkovito vodenje pridobljenih projektov in prenos dobrih praks na področju projektnega vodenja .

Projektna pisarna je razdeljena na dva dela. En del pisarne se ukvarja z investicijami v kulturno in športno infrastrukturo, drugi del pa s t.i. »mehkimi« evropskimi projekti, zlasti v okviru kandidatur na čezmejne, transnacionalne in medregionalne programe ter občasno z neposrednimi kandidaturami v Bruselj in s sodelovanjem z državami na področju nekdanje Jugoslavije. Ta drugi del službe je namenjen tudi svetovanju na področju evropskih zadev za celotno MOM, njeno vidnejšo vlogo pa predvidevamo tudi pri sooblikovanju in izvajanju kohezijske politike v Sloveniji v obdobju 2014-2020.

MOM je od vstopa v EU pridobila evropsko sofinanciranje za 49 projektov, pri čemer jih že polovica zaključenih, ostali pa so trenutno v fazi izvajanja. Tovrstnih projektov, ki so za kakovost bivanja v Mariboru nedvomno izjemnega pomena, brez evropskih sredstev najverjetneje ne bi bilo mogoče izvesti. Dodana vrednost evropskih projektov v Mariboru je velika, saj so evropska sredstva praktično edina razvojna sredstva za razvoj lokalne skupnosti.

Zaposleni

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Rotovški trg 9, 2000 Maribor


Vodja pisarne: Boris Ketiš

Telefon: 02 2201 168

Faks: 02 2201 169

E-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.