Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Uvodni Kick – off sestanek v okviru projekta NewGenerationSkills

Uvodni Kick – off sestanek v okviru projekta NewGenerationSkills

standard logo image - NewGenerationSkillsMestna občina Maribor sodeluje s partnerjem projekta Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA v projektu NewGenerationSkills, ki je bil odobren v okviru transnacionalnega programa INTERREG PODONAVJE. Območje tega programa podpira obstoječo Strategijo EU za Podonavsko regijo in je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

V Občini Ujbuda (mesto Budimpešta) je od 28.2. – 1.3.2017 potekal uvodni sestanek partnerjev projekta NewGenerationSkills. Vodilni partner Ujbuda je organiziral sestanek z namenom seznaniti partnerje projekta – občinske uprave mest in njihove podporne institucije iz Avstrije, Madžarske, Romunije, Češke Republike, Bolgarije, Srbije in Slovenije o poteku in aktivnostih projekta ter novostih programa Podonavje v novem programskem obdobju. Projekt v skupni vrednosti 2.121.179 EUR (vsi partnerji) se je pričel izvajati v januarju 2017 in bo trajal do junija 2019. Mestna občina Maribor je iz naslova projekta pridobila sredstva v višini 136.376 EUR za stroške dela na projektu in izvedbo programov, za kar bo prejela 85 % sofinanciranja upravičenih stroškov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt NewGenerationSkills je usmerjen v skupno oblikovanje lokalnega družbeno podjetniškega programa za krepitev kompetenc mladih in njihovih inovacijskih potencialov. V okviru projekta se skupaj z mladimi in različnimi deležniki - lokalna skupnost, gospodarstvo, sektor ekonomije, sektor izobraževanja in nevladne organizacije v mestu pripravijo izobraževalni moduli in vzpostavi inovativni laboratorij za učinkovitejše sodelovanje na področju boljše zaposljivosti in zaposlenosti mladih. V okviru projekta se pripravi tudi lokalni akcijski načrt za izboljšanje priložnosti za nove podjetniške podjeme in zaposlovanje mladih, za prodor inovativnih idej s praktično vrednostjo, povezovanje inovatorjev s podjetniki z izkušnjami v razvoju posla.

Spletna stran projekta:
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/newgenerationskills

Spletna stran programa INTERREG PODONAVJE:
http://www.interreg-danube.eu/

20170228 111401

20170301 092158

20170301 093133

20170301 104200

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.