Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Uvodni (kick-off) sestanek konzorcija partnerjev projekta Focus in CD

Uvodni (kick-off) sestanek konzorcija partnerjev projekta Focus in CD

Focus-IN-CD for Combinations

V Mariboru smo na uvodnem sestanku projekta Focus in CD in na Mednarodnem seminarju s področja celiakije, med 26. in 27. septembrom, gostili partnerje iz Nemčije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

Projekt FOCUS IN CD obravnava izziv večjega izkoriščanja inovacijskega potenciala v javnem sektorju, vključevanja socialnih inovacij v zdravstveni sistem, s ciljem približevanja pacientu, vzpostavitvijo celostne obravnave in zagotavljanja zdravega in aktivnega staranja populacije. V projektu bomo pripravili analizo trenutnega stanja v Centralni Evropi, razvili sistem e-izobraževanj in orodij za zdravstvene delavce in paciente, pilotno testirali 10 novih storitev in na podlagi rezultatov pripravili celostni model obravnave pacienta s celiakijo, ki bo lahko prenosljiv tudi v druga okolja in na druge kronične bolezni. Dvanajst projektnih partnerjev bo v okviru projekta FOCUS IN CD v prihodnjih treh letih izvedlo tudi številne aktivnosti, s katerimi želimo povečati ozaveščenost širše javnosti o bolezni.

V Mariboru je v ponedeljek, 26. septembra 2016 potekal uvodni (kick-off) sestanek konzorcija partnerjev projekta. Na uvodnem sestanku je sodelovalo vseh dvanajst projektnih partnerjev, udeležili pa sta se ga tudi predstavnici programa Interreg Central Europe iz Dunaja, zadolženi za projektni management in finance in predstavili »pravila igre«. V torek, 27. septembra 2016 smo nadaljevali z Mednarodnim seminarjem, namenjenim tudi širši javnosti, na katerem smo obravnavali tematiko, povezano s projektom. Predstavili so se domači in tuji predavatelji: prof. dr. Dušanka Micetić Turk, dr. med. je predavala o zgodovini in trenutnem stanju v celiakiji v slovenskem prostoru, Tadej Ornik je predstavil stanje, kot ga vidijo in vsak dan doživljajo pacienti s celiakijo, predstavnica Ministrstva za zdravje Katarina Kralj je predstavila projekt E-zdravje, o novostih, tako na področju opolnomočenja pacienta kot tudi na področju e-podpore je predavala dr. Heidi Urwin iz britanskega društva za celiakijo, pridružil se nam je mlad dietetik, ki je predstavil svojo inovacijo, slišali pa smo tudi predstavitev dosežkov evropskega projekta, s katerim so podprli bolnike s sladkorno boleznijo in jim olajšali bivanje doma. Nemški partnerji so predstavili svoje dosežke na področju razvoja e-učenja, na podlagi katerih bomo v projektu Focus in CD razvijali naša e-izobraževalna orodja.

Prvi dogodek, dva sončna dneva v Mariboru, je šele začetek sodelovanja dvanajstih partnerjev, pred nami je veliko izzivov, želimo pa si, da bi ob zaključku projekta, lahko potrdili, da smo vplivali na sistemske spremembe na področju Centralne Evrope in s tem izboljšali življenje bolnikov s celiakijo.

KICK OFF projekta Focus in CD
KICK OFF projekta Focus in CD
KICK OFF projekta Focus in CD
Mednarodni seminar projekta Focus in CD
Mednarodni seminar projekta Focus in CD
1. novinarska konferenca projekta Focus in CD
1. novinarska konferenca projekta Focus in CD
1. novinarska konferenca projekta Focus in CD

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.