Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO – PROJEKT »FOCUS IN CD«

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO – PROJEKT »FOCUS IN CD«

Focus-IN-CD for Combinations

Mestna občina Maribor (v nadaljevanju: MOM) je s projektom »FOCUS in CD« (daljši naziv projekta: »Innovative patient centered health care services - advantages of establishing a close CE network in celiac disease patient health care«) skupaj s konzorcijem dvanajstih partnerjev iz petih evropskih držav, uspešno kandidirala na prvem razpisu za sredstva programa Interreg Central Europe. Projekt pokriva področje socialnega inoviranja v javnem zdravstvu, s ciljem izboljšanja znanja strokovnega kadra v zdravstvu in pripravi modela celostne obravnave bolnikov s celiakijo. FOCUS in CD se je pričel 1. junija 2016 in bo trajal 36 mesecev. Vrednost celotnega projekta je 1.885.419,00 EUR.

V Mariboru bo v ponedeljek, 26. septembra, potekal uvodni (kick-off) sestanek konzorcija partnerjev projekta. Na uvodnem sestanku bo sodelovalo vseh dvanajst projektnih partnerjev. Uvodni sestanek se bo nadaljeval v torek, 27. septembra 2016, z mednarodnim seminarjem namenjenim tudi širši javnosti. Celotni program seminarja pošiljamo v prilogi.

Vljudno vas vabimo, da se nam v torek, 27. septembra 2016, ob 9.30 uri (pred pričetkom mednarodnega seminarja), pridružite na novinarski konferenci v Hotelu City (Ulica kneza Koclja 22, 2000 Maribor), kjer bomo podrobneje predstavili projekt, njegove cilje in aktivnosti ter načine informiranja javnosti o sprotnih rezultatih projekta.
Sogovorniki na novinarski konferenci bodo:

  • dr. Andrej Fištravec, župan MO Maribor
  • Janez Lavre, dr. med, v. d. direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor
  • mag. Jasmina Dolinšek, univ.dipl.ekon., vodilni partner, vodja projekta
  • asist. dr. Jernej Dolinšek, dr. med., projektni partner, vodja projekta

Po novinarski konferenci vam bodo za komentarje na razpolago tudi mednarodni partnerji projekta FOCUS in CD. Simultano prevajanje bo zagotovljeno.

VEČ O PROJEKTU FOCUS in CD
Po uspešno zaključenem evropskem projektu »LQ – CELIAC«, ki ga je MOM skupaj z UKC MB in Slovenskim društvom za celiakijo ter madžarskimi partnerji izvajala v sklopu Operativnega programa Slovenija - Madžarska 2007-2013, pomeni projekt FOCUS IN CD nadgradnjo izjemno uspešnega sodelovanja na področju obravnave problematike celiakije. Projekt FOCUS IN CD obravnava izziv večjega izkoriščanja inovacijskega potenciala v javnem sektorju, vključevanja socialnih inovacij v zdravstveni sistem, s ciljem približevanja pacientu, vzpostavitvijo celostne obravnave in zagotavljanja zdravega in aktivnega staranja populacije. V projektu bomo razvili sistem e-izobraževanj za zdravstvene delavce, pilotno testirali 10 novih storitev in na podlagi rezultatov pripravili celostni model obravnave pacienta s celiakijo, ki bo lahko prenosljiv tudi v druga okolja in na druge kronične bolezni.

Partnerji projekta:
Mestna občina Maribor, Univerzitetni klinični center Maribor, E-zavod – zavod za projektno svetovanje, raziskovanje in razvoj celovitih rešitev, Klinikum der Ludwig-Maximilians-Universität München, Heim Pal Hospital Budapest, Universita degli Studi di Trieste, Instituto Burlo Garafolo Trieste, Klinički bolnčki centar Rijeka, Udruga oboljelih od celijakije Primorsko – goranske županije Rijeka, Društvo za celiakijo iz Budimpešte, Kinder Stiftung München in Primorsko – Goranska županija.

Več informacij:

mag. Jasmina Dolinšek, univ. dipl. ekon.
vodja projekta FOCUS in CD
Služba za razvojne projekte in investicije - Projektna pisarna
Mestna občina Maribor
Telefon: 02 22 01 460
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.