Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Novice projekta RESOLVE

Novice projekta RESOLVE

Dragi bralci, dobrodošli pri prebiranju prve izdaje novic projekta RESOLVE. Po letu priprav se je končno pričelo izvajanje projekta, ki prinaša nove izzive devetim partnerjem projekta kakor tudi drugim evropskim mestom, kjer beležijo zmanjšano gospodarsko rast in se srečujejo s potrebo po znižanju ogljikovih emisij. V okviru projekta RESOLVE, ki ga podpira program INTERREG EUROPE smo odločeni iskati rešitve na tem področju.

Za znižanje emisij iz motoriziranega prometa ne zadostujejo več klasične metode s pripravo mobilnostnih načrtov. Potrebujemo drugačne pristope za dosego tega cilja, hkrati pa moramo podpirati lokalno gospodarstvo v času gospodarske krize. Za znižanje ogljikovih emisij iz motoriziranega prometa blaga, ljudi in storitev potrebujemo podporo gospodarstva. Zato moramo sodelovati, razumeti potrebe drugih in se učiti eden od drugega. Uvajanje ukrepov trajnostne mobilnosti v trgovinah na drobno in lokalov v mestnem središču ima večjo možnost za uspeh, če jih načrtujemo skupaj s trgovci, gostinci in ostalim storitvenim sektorjem. Po drugi strani morajo načrtovalci lokalnih strategij razumeti pomen dostopnosti trgovcev in drugih podjetij in vpliv, ki ga ima le-ta na obiskovalce mestnega središča.

V okviru projekta RESOLVE bodo partnerji drug drugemu pomagali analizirati mobilnostne načrte s strani svojih strokovnjakov v obliki strokovne revizije (t.i. »Peer Review«), opravili oglede dobrih praks in jih uporabili za izboljšanje lastnih strategij. Učinki novih pristopov bomo merili z orodji za spremljanje in evalvacijo. Na koncu projekta želimo spremeniti svoje strategije, izboljšati vodenje na regionalni ravni in predlagati izboljšave pri evropskih smernicah za prometne strategije (SUMP). V Novicah projekta RESOLVE se boste lahko seznanili z aktivnostmi, napredku in rezultatih projekta. V prvi izdaji vas želimo seznaniti o vsebini projekta in predstaviti kako medregionalno sodelovanje podpira partnerje pri izboljšanju stanja na lokalni ravni, o delu ostalih partnerjev in kaj načrtujemo v naslednjih mesecih. Želimo vam prijetno branje.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.