Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice URBAN INNO - Uporaba inovacijskih potencialov urbanih ekosistemov

URBAN INNO - Uporaba inovacijskih potencialov urbanih ekosistemov

URBAN-INNO CMYKMestna občina Maribor je v sodelovanju s konzorcijem dvanajstih partnerjev iz osmih evropskih držav uspešno kandidirala in pridobila evropska sredstva na razpisu programa Interreg Central Europe.

Konec junija je na Bledu potekal uvodni »kick-off« sestanek konzorcija projekta URBAN INNO - Uporaba inovacijskih potencialov urbanih ekosistemov (ang. Utilizing innovation potential of urban ecosystems).

URBAN INNO je projekt, sofinanciran s strani programa Interreg Central Europe. Projekt obravnava izziv, kako s povečevanjem inovacijskega potenciala malih in srednje velikih urbanih ekosistemov narediti območje Osrednje Evrope bolj inovativno in konkurenčno. Za boljšo izrabo inovacijskih potencialov je potrebno bistveno boljše povezovanje akterjev v mestih. Zato se projekt URBAN INNO osredotoča na povečevanje inovacijskih potencialov mest skozi ustanavljanje štiri-spiralnih mrež oz. grozdov (quadruple-helix clusters/initiatives) v regijah projektnih partnerjev in tudi na razvoj ter izvajanje novih participativnih metod in orodij, ki bodo vključevala končne uporabnike (prebivalce). Cilj projekta je vključiti prebivalce mest v proces odprtega inoviranja in jih motivirati ter izobraziti v PAMETNE UPORABNIKE.

Projekt URBAN INNO se bo izvajal v mestih projektnih partnerjev, ki so locirani v Osrednji Evropi, z velikim potencialom za prenosljivost rezultatov tudi v druga evropska mesta podobne velikosti. Vzpostavljenih bo 5 novih četvero-spiralnih omrežij v partnerskih regijah in razvitih 6 inovacijsko naravnanih regijsko-urbanih akcijskih načrtov. Vzporedno bodo v pilotskih projektih razvite in testirane nove participativne metode in orodja. Strategija transnacionalnega sodelovanje in platforma bosta vsem zainteresiranim regijam zagotovile najboljša razpoložljiva participativna orodja in usposobljene moderatorje. Platforma bo vključevala tudi transnacionalno analizo in strateški načrt, ki bosta na voljo na spletni strani projekta.

Na uvodnem »kick-off« srečanju je sodelovalo vseh dvanajst projektnih partnerjev. Na sestanku so se partnerji pogovarjali o izvajanju aktivnosti, postopkih vodenja projekta in komunikacijskih aktivnosti. Na sestanku je sodelovala tudi predstavnica skupnega sekretariata programa Interreg Central Europe, ga. Chiara Casarella, ki je predstavila splošna pravila programa in obveznosti partnerjev pri izvajanju projekta.

O URBAN INNO:

URBAN INNO (Uporaba inovacijskih potencialov urbanih ekosistemov) je projekt, sofinanciran s strani programa Interreg Centra Europe, ki bo trajal 36 mesecev. V projektu sodeluje dvanajst projektnih partnerjev iz osmih evropskih držav. Cilj projekta je povečati inovacijske potenciale urbanih ekosistemov oz. mest na področju Osrednje Evrope. To želijo partnerji doseči z boljšim povezovanjem ključnih akterjev na način vzpostavitve in povezave v četvero-spiralne raziskovalno-razvojne mreže v regijah partnerjev in z razvojem ter testiranjem inovativnih participativnih metod in orodij za vključevanje končnih uporabnikov (prebivalcev) in industrije v inovacijske procese. Cilj je ustvarjati motivirane, izobražene in usposobljene »pametne« končne uporabnike novih tehnologij/storitev.

Akronim projekta: URBAN INNO
Naslov projekta: Uporaba inovacijskih potencialov urbanih ekosistemov
Trajanje projekta: 36 mesecev (01.06.2016 – 31.05.2019)
Skupni znesek projekta: 2.620.632,41 €

Projektni partnerji:

 1. CyberForum e.V., Nemčija (vodilni partner)
 2. Inno AG, Nemčija
 3. E-zavod, Slovenija
 4. Mestna občina Maribor, Slovenija
 5. Tehnična univerza Košice, Slovaška
 6. Občina Kielce, Tehnološki park, Poljska
 7. Mesto Rijeka, Hrvaška
 8. Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvaška
 9. Panonsko poslovno združenje, Madžarska
 10. Razvojni inštitut Gradiščanske, Avstrija
 11. Univerza uporabnih znanosti Vorarlberg, Avstrija
 12. Informatica Trentina Spa, Italija

Pridruženi partnerji:

 1. Gospodarski oddelek za razvoj, Občina Karlsruhe, Nemčija
 2. Županija Vas, Madžarska
 3. Mesto Pinkafeld, Avstrija
 4. Mesto Hartberg, Avstrija
 5. Regija Košice, Slovaška

 

URBAN INNO group photo

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.