Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice PREDSTAVITEV PROJEKTA URBACT III - 2nd Chance (2C)

PREDSTAVITEV PROJEKTA URBACT III - 2nd Chance (2C)

v okviru delovnega srečanja z vodilnim Urbact III – 2C strokovnjakom g. Nilsom Schefflerjem,
v četrtek, 21. januarja 2016
od 13.15 (predvidoma do 17. ure),
v prostorih "Tkalke" Tkalski prehod 4, Maribor/I

Mestna občina Maribor (MOM) je od septembra 2015 vključena v projekt URBACT III – 2C, kjer je poudarek na iskanju inovativnih načinov in kvalitetnih prostorsko načrtovalnih metod za oživitev degradiranih območij, velikih zapuščenih kompleksov in stavb, ki so izgubile svoj prvoten pomen in jih je potrebno rehabilitirati oz. jih ponovno usposobiti z novimi kulturno gospodarskimi vsebinami. Ob tem je ključna trajnostna naravnanost z vzpodbujanjem trajnega zaposlovanja. Vodilni partner je mesto Neapelj Italija.

V prvi fazi projekta, ki se je pričela izvajati že septembra 2015, sodelujejo štiri evropska mesta – vodilni partner je mesto Neapelj Italija. V tej fazi se bo projektno omrežje razširilo na največ 12 evropskih mest, ki bodo začela delovati v drugi (izvedbeni) fazi projekta, ki se bo pričel izvajati marca 2016, in bo trajala 2 leti in pol. Projekt je sofinanciran 85% s strani ERDF (Evropskega sklada za regionalni razvoj).

Projekt URBACT III – 2C (SECOND CHANCE) omogoča tematsko povezovanje različnih partnerjev iz Evrope z namenom širjenja, preverjanja in nadgradnje znanj s področja degradiranih kompleksov v vsakem od partnerskih mest.

Vsako od partnerskih mest bo ustanovilo lokalno projektno skupino iz predstavnikov lokalne administracije in voljenih organov (ožja projektna skupina MOM) in strokovnjakov iz univerz, zainteresiranih nevladnih organizacij in posameznikov,.... Razširjena projektna skupina bo do konca projekta pripravila lokalni akcijski načrt za to tematsko področje.

Vabljeni vsi, ki vas tematika zanima, predvsem pa tisti, ki že delujete na tem področju in bi želeli sodelovati v projektu.
Predstavitev in razgovor bo v angleškem jeziku.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.