Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice IZOBRAŽEVANJE ZA STARŠE V OKVIRU PROJEKTA ZORA

IZOBRAŽEVANJE ZA STARŠE V OKVIRU PROJEKTA ZORA

 projekt zora

V okviru projekta ZORA se je 12. decembra 2015, v prostorih AMEU-ECM v Ljubljani, zaključil sklop predavanj izobraževanja staršev otrok z avtizmom. Tokrat je predavala profesorica defektologije, gospa Sabina Korošec Zavšek, o terapevtskem pristopu DIR Floortime, ki staršem ponuja obilico manevrskega prostora za igrivo soustvarjanje terapevtske obravnave njihovih otrok z avtizmom.

Izobraževanje staršev poteka v obliki predavanj, ki so vsebinsko zelo raznolika. Zajemajo predstavitev glavnih značilnosti avtizma in strokovno najbolj uveljavljenih terapevtskih pristopov, dotaknejo pa se tudi področja vzgojnih pristopov, medosebnih odnosov, partnerstva in psihosocialnega svetovanja. Starši se tekom izobraževanja seznanijo z različnimi slovenskimi strokovnjaki s področja avtizma in bogatijo svoje dosedanje znanje, hkrati pa imajo priložnost, da delijo osebne izkušnje in se spoznajo z drugimi udeleženci, ki se soočajo s podobnimi tegobami vsakodnevnega življenja.

Sodelavci in partnerji projekta ZORA si želimo, da bi bila staršem izobraževanja v pomoč pri vsakodnevnem soočanju z avtizmom.

slika1

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.