Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Zaključena energetska obnova osnovne šole Ludvika Pliberška Maribor

Zaključena energetska obnova osnovne šole Ludvika Pliberška Maribor

OŠ Ludvika Pliberška PortalV mesecu juliju 2015 smo zaključili z deli pri energetski obnovi strehe s podstrešjem, fasade, oken in vrat na šolski zgradbi OŠ Ludvika Pliberška Maribor.

Mestna občina Maribor je uspešno pridobila sofinancerska sredstva za energetsko sanacijo šole, ki so bila odobrena na Javnem razpisu »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

OŠ Ludvika Pliberška Maribor obsega tri šolske trakte: starejši šolski trakt, ki je bil zgrajen v letu 1874, vmesni šolski trakt s telovadnico, ki je bil zgrajen 1974. leta in severni novejši šolski trakt s prostori za prehrano, zgrajen v letu 1987. Šola zajema v kletni etaži kotlovnico in zaklonišče, ki ga šola uporablja za šolske garderobe, v pritličju so učilniški prostori, sanitarije, večnamenski prostor, telovadnica in prostori za prehrano ter del upravnih prostorov. V prvem nadstropju so učilniški prostori, sanitarije, del upravnih prostorov in podstrešje. V drugem nadstropju so učilniški prostori in sanitarije, v mansardi pa so prav tako učilniški prostori.

V šolskem letu 2014/2015 je bilo v šolo vpisanih 550 otrok v 25 oddelkov.

Starejši šolski objekt iz leta 1874 je klasične zidane izvedbe, vmesni in novejši severni šolski trakt pa sta prav tako zidane izvedbe z armirano betonskimi protipotresnimi vezmi.
V sklopu investicije je bilo energetsko saniranih skupaj 5.068,00 m2 neto uporabnih površin.

Pri obnovi smo izvedli ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe in poskrbeli za večje bivalno ugodje.

Energetska sanacija ovoja stavbe zajema:
- sanacijo toplotno izolacijske izvedbe strehe s podstrešjem, ki vključuje namestitev toplotne izolacije v debelini 25 cm,
- sanacijo toplotno izolacijske fasade in fasadnega podstavka z izvedbo kontaktne termoizolacijske fasade iz negorljive kamene volne v debelini 16 cm,
- vgradnjo novega fasadnega stavbnega pohištva z namestitvijo novih lesenih oken in vrat s tri slojnim toplotno in zvočno izolacijskim steklom.

Vrednost projekta je 592.812,88 EUR. Tehnično dokumentacijo in dokument identifikacije investicijskega projekta je v letu 2012 izdelala Energetska agencija za Podravje. Stroški priprave projektne dokumentacije znašajo 3.940,60 EUR, stroški gradbeno obrtniških in instalacijskih del 583.332,59 EUR, stroški strokovnega nadzora pri gradnji pa 5.539,69 EUR. Višina upravičenih stroškov kohezijskega sklada znaša 671.383,33 EUR, lastna sredstva MOM 315.179,17 EUR.

Obnovitvena dela so se pričela v juliju 2014 in so bila zaključena v juliju 2015.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.