Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Zaključena energetska obnova osnovne šole Maksa Durjave Maribor

Zaključena energetska obnova osnovne šole Maksa Durjave Maribor

OŠ Maksa Durjave Portal z razlagalno tabloV mesecu juniju 2015 so se končala dela na energetski obnovi strehe, fasade in zunanjega stavbnega pohištva na OŠ Maksa Durjave Maribor.

Mestna občina Maribor je uspešno pridobila sofinancerska sredstva za energetsko sanacijo šole, ki so bila odobrena na Javnem razpisu »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije« 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

OŠ Maksa Durjave Maribor obsega dva med seboj samostojno locirana šolska trakta, ki ju povezuje povezovalni hodnih. Prvi večji šolski trakt je namenjen učencem drugega in tretjega triletja in vsebuje prostore v kletni etaži, v pritličju ter v prvem in drugem nadstropju, drugi manjši šolski trakt pa je namenjen učencem prvega triletja in zajema samo prostore v pritličju, v tem traktu pa se nahajajo tudi upravni prostori. Šola razpolaga tudi z večjo in manjšo telovadnico. Večja je umeščena med obema šolskima traktoma, medtem ko je manjša telovadnica locirana kot samostojni objekt na vzhodni strani ob večjem šolskem traktu in je z njim povezana z veznim hodnikom.

V šolskem letu 2014/2015 je bilo v šolo vpisanih 160 otrok v 14 oddelkov.

Objekt je bil zgrajen leta 1961 in je monolitne zidane izvedbe z armirano betonskimi protipotresnimi vezmi.

V sklopu investicije je bilo energetsko saniranih skupaj 3.302,29 m2 neto uporabnih površin.

Pri obnovi smo izvedli ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe ter poskrbeli za večje bivalno ugodje.

Energetska sanacija ovoja stavbe zajema:
- sanacijo toplotno izolacijske izvedbe strehe z nameščeno toplotno izolacijo debeline 25 cm na šolski stavbi in 30 cm na telovadnici,
- sanacijo toplotno izolacijske fasade in fasadnega podstavka z izvedeno kontaktno termoizolacijsko fasado iz negorljive kamene volne na šolski zgradbi v debelini 18 cm in v debelini 16 cm na telovadnici,
- vgradnjo novega fasadnega stavbnega pohištva z novimi lesenimi okni, zastekljenimi s tri slojnim toplotno in zvočno izolacijskim steklom.

Vrednost projekta je 516.247,18 EUR, projektna dokumentacija v vrednosti 7.840,60 EUR je bila izdelana v letu 2012 in novelirana 2014, dokument identifikacije investicijskega projekta je znašal 1.152,36 EUR, gradbeno obrtniška in instalacijska dela 503.178,14 EUR, strokovni nadzor pa 4.076,08 EUR. Višina upravičenih stroškov kohezijskega sklada znaša 467.040,00 EUR, lastna sredstva MOM 212.357,69 EUR.

Obnovitvena dela so se pričela v juliju 2014 in zaključila v juniju 2015.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.