Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Zaključena energetska obnova osnovne šole Kamnica

Zaključena energetska obnova osnovne šole Kamnica

OŠ Kamnica Razlagalna tabla in PortalV mesecu juniju 2015 so se končala dela energetske obnove fasade in zunanjega stavbnega pohištva na OŠ Kamnica.

Mestna občina Maribor je uspešno pridobila sofinancerska sredstva za energetsko sanacijo šole, ki so bila odobrena na Javnem razpisu za »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

OŠ Kamnica obsega dva trakta (učilniški trakt in telovadnico), ki sta med seboj povezana v zaključeno celoto. K učilniškemu traktu so locirani tudi prostori za prehrano, šola ima centralno kuhinjo. Učilniški trakt je delno podkleten s prostori kotlovnice in prostori za potrebe kuhinje, zajema pa še pritličje, prvo nadstropje in mansardne prostore. V šolskem letu 2014/2015 je bilo v šolo vpisanih 311 otrok, šola je 17 oddelčna. V šoli gostuje oddelek vrtca Borisa Pečeta, enota Kamnica s 24-imi otroki.

Objekt je bil zgrajen 1975 leta in je monolitne zidane izvedbe z armirano betonskimi protipotresnimi vezmi. V sklopu investicije je bilo energetsko saniranih skupaj 4.890,00 m2 neto uporabnih površin.

Pri obnovi smo izvedli ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe ter poskrbeli za večje bivalno ugodje.

Energetska sanacija zajema:
- sanacijo toplotno izolacijske fasade in fasadnega podstavka, ki zajema izvedbo kontaktne termoizolacijske fasade z izolacijo iz negorljive kamene volne v debelini 20 cm ter fasadnega podstavka s toplotno izolacijo debeline 16 cm in
- vgradnjo novega fasadnega stavbnega pohištva, ki zajema zamenjavo obstoječih dotrajanih oken z novimi lesenimi okni, zastekljenimi s tri slojnim toplotno in zvočno izolacijskim steklom.

Vrednost projekta je 402.904,63 EUR. Višina upravičenih stroškov kohezijskega sklada znaša 306.076,24 EUR, lastna sredstva MOM 136.600,76 EUR.

Obnovitvena dela so se pričela v juliju 2014 in zaključila v juniju 2015.

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.