Prijava

Prijava

Uporabnik
Geslo
Zapomni si me

Registracija

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Geslo
Verify password
Email
Verify email

Projektna pisarna Maribor

Nahajate se: Domov O nas Novice Projekt ZORA

Projekt ZORA

FBV Sloveniji so otroci z avtizmom prikrajšani predvsem na področju zgodnje terapevtske obravnave. Njihovi starši nimajo potrebne strokovne podpore za vsakodnevno soočanje z izzivi, ki jih ta motnja prinaša. Projekt ZORA - več zdravja za otroke in mladostnike z avtizmom in njihove družine, bo zapolnil prav to vrzel. Projekt, financiran iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma, bo trajal do aprila 2016. Namenjen je v prvi vrsti otrokom in mladostnikom z avtizmom, ki so zaradi vsakodnevnih obremenitev še posebno ranljivi na področju duševnega zdravja in njihovim družinam. Glede na to, da imajo osebe z avtizmom težave na številnih področjih, se je potrebno te problematike lotiti izrazito kompleksno in interdisciplinarno s sodelovanjem in koordinacijo dela med področji zdravstva, izobraževanja in socialne podpore, in prav temu je namenjen projekt ZORA. Partner projekta je tudi Mestna občina Maribor.

Z avgustom je svoja vrata v Mariboru odprl Center za kratkotrajno bivanje, ki deluje v okviru Projekta ZORA. Center je inovativen model obravnave otrok in mladostnikov z avtizmom v širšem mednarodnem okolju. Ponuja razbremenitev staršev in kratkotrajen umik otroka oz. mladostnika iz vsakdanjega okolja, druženje s sovrstniki in kakovostno obravnavo. Prav zato je zagotovo dragocen doprinos k skrbi za duševno zdravje slovenskih otrok in mladostnikov z avtizmom.

Starodavno vilo na Cankarjevi 33 v Mariboru so napolnili otroški glasovi. V Centru za kratkotrajno bivanje se imamo zares fino! Izvajamo športne in ustvarjalne dejavnosti, pa kuharijo, najrazličnejše igre in pomagamo pri vsakdanjih opravilih. Rojevajo se nova medvrstniška prijateljstva. Otroci odhajajo s pomembnim sporočilom – »Nisi sam«.

Bi se nam radi pridružili z vključitvijo svojega otroka? Prijaviti se je mogoče hitro in enostavno preko spletne strani: http://zora.instavtizem.org/vsebinski_sklopi/kratkotrajno_bivanje_za_otroke_in_mladostnike.php

Vljudno vabljeni!

          Zorica             MOM logo

 

 

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

 

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.